מפשוטה עד אלגנטית - כל הדרכים להכין עוגת גבינה
מה חדש ברחובות
עוגות גבינה הן עוגות מדהימות וטעימות. מהעוגה הפשוטה ביותר ועד העוגה המפוארת והמורכבת ביותר, זוהי עוגה שתמיד כיף לאכול ממנה ותמיד יש מקום בשבילה בבטן, גם אתם אחרי ארוחה ממש גדולה. לכבוד המלכה הלבנה שמעטרת את השולחנות שלנו ומככבת באירועים שלנו כבר שנים רבות, הכנו מאמר שיספר לכם על כל גירסותיה של העוגה הכי טעימה מכולן
עוגת גבינה אפויה
את עוגת הגבינה הפשוטה אפשר להכין מכמה מרכיבים בודדים ולהכניס לתנור. את הרכיבים של העוגה הזו אומנם לא מערבבים בקערה באופן ידני, אלא מכניסים אותם לפי סדר מסוים לתוך קערת המיקסר ומערבלים בעדינות.בתום הערבול אפשר להעביר את הבלילה לתבנית האפייה ומשם לתנור. האפייה שלה מתבצעת כשל עוגה רגילה מן המניין. בתום האפייה הניחו לה להתקרר בחוץ ועטרו אותה במעט אבקת סוכר.
עוגת גבינה בחושה
את עוגת הגבינה הזו אפשר להכין ממש תוך עשר דקות. המצרכים פשוטים, מערבבים אותם יחד ראשית ביצים וסוכר ואחר כך את שאר הרכיבים. יוצקים הכול לתבנית האפייה ופשוט אופים. אפשר לשדרג אותה עם קוקוס וחמוציות שמכניסים לתוך הבלילה ומקבלים טעמים נהדרים וטעימים במיוחד.
תמונה: PIXABAY
עוגת גבינה גבוהה ואוורירית
את העוגה הזו כולכם מכירים. זוהי עוגת הגבינה הסטנדרטית. העוגה המפונקת, זו שצריך להקציף ולקפל, להוציא מראש את הרכיבים כדי שיקבלו טמפרטורת חדר, העוגה שאופים אותה קודם בחום גבוה ממש ואחר כך בחום נמוך, זו שתחת התבנית שלה יש תבנית עם מים רותחים כדי שהתנור יהיה מלא באדים והיא תאפה בתנאים הטובים ביותר שיש. זו העוגה שלאחר האפייה אסור להוציא אותה מהתנור, אלא להמתין בין שעה וחצי ללילה שלם – תלוי בסוג המתכון. זו גם העוגה שכשמתחילים לאכול אותה, אי אפשר להפסיק מרוב שהיא טעימה.
עוגת גבינה עםפירורי קרמבל
עוגת גבינה פירורים היא עוגה מדהימה בטעמיה העדינים וברכותה הנימוחה. החלק היחידי שנאפה בעוגה זו הוא הבסיס אשר מהווה גם את פירורי הקרמבל שיונחו על חלקה העליון. את העוגה הזו נהוג להכין כאשר אופים בצק פריך שיונח כבסיס בתבנית ועוד חלק ממנו שישמש כקרמבל בהמשך. בינתיים בקערה אחת מכניסים את כל הרכיבים, מוסיפים קצפת אוורירית, שוקולד לבן וגם ג'לטין לשם ייצוב העוגה. לאחר האפייה של הבסיס והתקררותו המוחלטת ניתן לשפוך פנימה את תערובת הגבינות העשירה, ומעליה לפזר את הקרמבל. את העוגה צריך להכניס לקירור כ-12 שעות, כך שהיא תתייצב לחלוטין ולא תישבר בעת ההגשה.
ניו יורק צ'יז קייק
אי אפשר לדבר על עוגות גבינה מבלי להתייחס לעוגה הראשונה שנוצרה. עוגת הגבינה הראשונה נוצרה בשנת 1872. לאחר המצאת של גבינת השמנת המוכרת "פילדלפיה" נולדה העוגה אשר זכתה לשם העיר שבה נוצרה, ב-1912. זוהי עוגה שמרקמה סמיך מאוד בשל השימוש ברכיבים עתירי שומן כגון,שמנת מתוקה בעלת אחוזי שומן מאוד גבוהים, גבינת פילדלפיה עצמה שהיא עתירת שומן וחלמוני ביצים כדי להעשיר את הטעם. זוהי עוגה מיתולוגית וטעימה במיוחד.
עוגת גבינה משולבת בתוספות
עוגת הגבינה המפוארת שלנו יכולה להיות עוגת גבינה אפויה שעליה יש קרם או ציפוי ועליו פירות טריים, היא יכולה להיות עוגה שמשולבת עם רכיבים אחרים כמו ריבת חלב או שוקולד. היא יכולה להיות משולבת בטעמי קפה עמוקים, או עם ליקרים ודובדבנים. זוהי עוגה שמשולבת באופן הרמוני עם המון טעמים שמחמיאים לה. ולכן אין כל בעיה להפוך אותה מעוגת גבינה פשוטה או רגילה, לעוגה מפוארת ומיוחד במינה.