איך תרימו ערב המבורגרים ביתי בקלי קלות
מה חדש ברחובות
רוצים לפנק את המשפחה והחברים? עכשיו אפשר לעשות זאת בקלות. סידרנו לכם מתכונים לערב המבורגרים מושלם, כזה שילדים ומבוגרים יהנו ממנו כל כך
אנחנו נעביר פה כמה טיפים לטבחים המתחילים וכמובן נסביר לכם איך לתקתק הכל בקלות. בתוך כמה דקות. אנחנו יודעים, זה נשמע מסובך אבל האמת היא כי להכין ארוחה מפנקת לבד זה כיף, פשוט ואפילו פעילות בה אפשר לשתף את הילדים. קדימה, לבשו סינר ואנחנו מתחילים בעבודה.
מתכון לקציצות עצמן בכמה דקות עבודה
המאפיין של המבורגר זה שמדובר על קציצה כמעט ולא מתובלת, עשויה בשר מצויין עם אחוז גבוה של שומן. כלומר, כל עוד אתם בוחרים בשר טחון איכותי מקצביה מצויינת, כבר עשיתם חצי מהעבודה. הטריק הוא לבקש מהקצב בשר בכמות הדרושה לכם בהתייחס למספר הקציצות אותן אתם רוצים להכין, עם שלושים אחוז שומן כתוספת. כאשר אתם מערבבים את המרכיבים של הקציצה, נסו לערבב אותם כמה שפחות. כך השומן יתפס טוב יותר ויהפוך את הקציצה עסיסית בדיוק כמו שצריך.
מרכיבים:
- בשר טחון מצויין עם שלושים אחוז שומן. ל5 המבורגרים במשקל של 200 גרם אתם צריכים קילו בשר טחון.
- שבבי בצל יבש או בצל גדול קצוץ דק מקורמל במחבת.
- כפית שטוחה של פלפל שחור גרוס.
- כפית מלח.
- כפית חרדל למי שאוהבים. אפשר להוסיף גם רוטב ברביקיו, מיונז או מה שרוצים, בכמות קטנה. עד כף אחת של רוטב לכל היותר. כדי לא לפגוע במרקם של הקציצה.
אופן הכנה:
מערבבים את המרכיבים בקערה עד להתגבשות של החומרים אבל לא מעבר לכך. מניחים ניילון נצמד על הקערה ומשאירים את התערובת חצי שעה במקרר לנוח. אחרי חצי שעה מוציאים את התערובת ומכינים קציצות. אתם יכולים לעשות זאת בידיים ואתם יכולים לקחת מכשיר מיוחד אותו אפשר לרכוש בכל חנות לכלי בית, ליצירה של המבורגרים מושלמים. מיד לאחר מכן מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה ואם אתם רוצים, אתם יכולים לשמן תבנית לברבקיו ולעשות את ההמבורגרים על האש. ממתינים עד שהמחבת או התבנית במנגל חמות במידה מספיקה. הן צריכות להפוך חמות מאוד. אז, מניחים את הקציצות ומעט מועכים אותן על המשטח. לקציצות במידת עשיה מדיום צולים אותן דקה אחת מכל צד. למידת צליה וול דאן, צלו את הקציצה שתי דקות בכל צד. כעת יש לכם המבורגר מושלם מוכן לכריך חלומי.
תמונה: UNSPLASH
הרכבת המנה, זה הזמן לצרף את הילדים לעבודה
אתם יכולים לבחור להכין לחמניות המבורגר. לא מדובר על עבודה קשה מדי, יש אינספור מתכונים מצויינים לכך. בגדול, כל שאתם צריכים לעשות זה להכין את הבצק, אפשר גם ערב מראש, להניח להתפחה בחוץ או במקרר אם הכנתם את התערובת ערב לפני כן. בזמן שאתם מניחים את הבשר לנוח במקרר, אתם יכולים לאפות את הלחמניות בערך חצי שעה, כדי שיהיו טריות להגשה. אם תרצו, כמובן אתם יכולים לרכוש לחמניות טריות במאפייה הקרובה.
בשביל המבורגרים מושלמים אנחנו אוהבים לחתוך ירקות טריים דק דק. אתם יכולים לשים עגבניה, בצל סגול, חסה טריה ויש מי שאוהבים להוסיף חמוצים. אם אתם אוהבים תוספות כמו בצל מקורמל או ביצת עין, הכינו את התוספות בצד כדי שיהיו מוכנות לרגע ההרכבה. כעת, פתחו את הלחמניות, שימו קטשופ, מיונז, רוטב ברבקיו ואת הירקות. עכשיו הזמן לסגור וליהנות מביס חלומי, כזה שאין לו תחליף. אם אתם רוצים לשתף את הילדים, כל אחד מהם יכול להרכיב לעצמו את הכריך המושלם. הרי מי לא אוהב המבורגרים?