איך עושים שינויים בבטון? מדריך למתחילים
מה חדש ברחובות
אם אתם בונים עכשיו בית או אם אתם יוצאים לתהליך שיפוץ, אתם כבר יודעים כי מדובר על תהליך מורכב ולא פשוט. אתם נדרשים להציג תוכניות, לעמוד בקשר עם שורה ארוכה של ספקים ועוד. בטון הוא כמובן אחד מחומרי הגלם השימושיים ביותר בענף הבניה. אנחנו מדברים על תרכובת בה משלבים חצץ, חומר אלסטי, מים וחול וביחד, ומייצרים בטון. החומר נחשב זול יחסית וכזה שהופך חזק ויציב לשנים ארוכות
בגלל שהבטון כל כך פופולרי, הרבה פעמים יש דרישה לעשות שינויים בבטון כשרוצים להחליף את העיצוב, לפתוח חלון חדש וכו'. במידה ואתם נמצאים בסיטואציה כזו, אנחנו כאן כדי לסייע וכדי לתת מהידע המקצועי שלנו בשביל שהעבודה תתבצע על הצד הטוב ביותר. רוצים לשמוע עוד? מתחילים עכשיו.
מה זה ניסור בטון ועבור מה הוא נועד
יש סיבות רבות לנסר בטון, שאפשר לקטלג לשניים מרכזיות:
- מטעמים אסתטיים: למשל, במהלך עבודות שיפוץ, האדריכל או המעצב יכולים להמליץ על פתיחה של חלון, דלת או הסרה של מדרגות בנקודה כזו או אחרת. במקרים כאלו אנחנו מדברים על עבודה שהמניעים אליה נוגעים לאסתטיקה בלבד.
- עבור עבודות תשתית: בין אם משום שהבית עצמו לא יציב ואנחנו צריכים לחזק את היסודות ובין אם משום שאנחנו רוצים להגיע אל מערכת האינסטלציה והחשמל, נרצה לערוך קידוח או ניסור של הבטון.
מה האתגרים הטמונים בעבודה
המטרה שלנו ברורה. אנחנו רוצים לפעור את הפתח בגודל מסוים, בלי לגרום לנזק עקיף. כלומר, אנחנו כמובן לא רוצים לפגוע בתשתיות בשום צורה. אנחנו לא רוצים חלילה להביא להתפוררות של הקיר, מה שידרוש בהמשך ביצוע של עבודות תחזוקה נוספות וכן הלאה. עוד נקודה למחשבה, היא מה עושים עם השאריות של הבטון אותן אנחנו לא צריכים יותר? חלק נכבד מהעבודה זה לפנות את פסולת הבניין בצורה מסודרת, על פי ההנחיות של הרשות המקומית.
תמונה: Pixabay
חשוב להיעזר במכשירים מתקדמים לצורך העבודה
ניסור בטון זו לא עבודה קלה. פנינו אל אריאל מחברת אחים כהן ניסור יהלום כדי לשמוע את דעתו המקצועית בנושא: "עלינו להפעיל כוח רב בעת החיתוך ואנחנו כמובן לא רוצים לנפץ את הקיר, אלא לחתוך אותו בצורה מדויקת עד כמה שניתן. בשביל לעשות את זה אנחנו משתמשים בדרך כלל במה שקורים לו מסור יהלום. המסור עשוי מדיסקית מתכת, אשר נעה על גבי ציר מרכזי. כאשר אנחנו יוצאים לדרך, אנחנו מסמנים את הנקודות בהן אנחנו מעוניינים לבצע את העבודה עם המסור, שכן, אם נעשה טעות לא תהיה מכאן דרך חזרה. לאחר מכן, נתחיל בעבודת החיתוך. במקרים אחרים, נשתמש במסור שנמצא על מסילה, מדובר על מקרים בהם אנחנו צריכים לנסר משטחים גדולים ולא בהיכרח לבצע עבודות נקודתיות. זאת משום שהמסור נע על מסילה והמשטח נמצא מתחתיו ואפשר ככה להגיע לתוצאות מדויקות ומצוינות."
למה אסור להתפשר על אנשי מקצוע מעולים
- משום שכך תחסכו כסף:טעויות בענף הבניה עלולות לעלות לכם ביוקר. כאשר אתם בוחרים באנשים הנכונים, אתם בוחרים במי שיש להם את הניסיון הדרוש ואת הידע כדי לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר בפעם אחת.
- משום שאנשי מקצוע מעולים יודעים לשתף פעולה בצוות: עבודות בניה דורשות מהקבלן לעבוד עם שורה ארוכה של ספקים. כאשר הוא עובד עם מי שמכירים את התחום היטב ויודעים איך לתת את העבודה הנדרשת כמו שצריך, נחסך לכולם הרבה מאוד זמן.
אנו מקווים שהפקתם ערך ממאמר זה, לכתבות מרתקות נוספות, בקרו בעמוד הבית שלנו!